Afgelopen zaterdag ontving ere-lid Sjoerd van Vilsteren, na zijn laatste wedstrijd in het Heren 1 team van CBV Binnenland, uit handen van voorzitter Wim van der Hoek, de waarderingsspeld.

Sjoerd werd op 5 jarige leeftijd als lid ingeschreven bij CBV Binnenland, nu 35 jaar geleden. Sinds 2002 speelt hij in het hoogste Binnenland heren team. In die tijd speelde Sjoerd ook in de Promotiedivisie, het op één na hoogste niveau in Nederland, 3 jaar in Noordwijk en 3 jaar in Katwijk. Bij Rotterdam Basketbal speelde hij 2 jaar op het hoogste niveau, de Eredivisie.

Met 3×3 basketball was Sjoerd een pionier in Nederland. Voor de lol ging hij met een aantal andere Binnenland spelers meedoen met Streetball, zoals 3×3 toen nog heette. Het jaar daarop waren zij Nederlands kampioen. Met 3×3 heeft Sjoerd fantastische resultaten behaald. In 2016 haalde hij met zijn team brons op het EK. Een jaar later veroverden zij zilver op het WK en in 2018  verloren zij de WK finale van Servië.

De laatste jaren heeft Sjoerd de jonge talenten van H1 op sleeptouw genomen. Die jonge gasten wilde Sjoerd komend seizoen er graag weer bij hebben, maar zijn besluit staat vast. Het wordt nu H2. Dat team is afgelopen zaterdag kampioen in de 4e Divisie geworden. Het zal niet verbazen als aan het eind van het komende seizoen H2 weer kampioen is.

De laatste wedstrijd van Sjoerd in H1 tegen Basketbal Academie Limburg eindigde afgelopen zaterdag in een gelijk spel. In overtime verloor Binnenland nipt, 81-83. Na afloop werd Sjoerd onder grote belangstelling gehuldigd, waaronder de spelers van de tegenstanders. Naast de waarderingsspeld ontving hij een ingelijst shirt en een grote fotocollage. Daarna werd afscheid genomen van zijn teamgenoten.