Op zaterdag 25 mei organiseert CBV Binnenland wederom het F.C. den Hoedt Mini-Toernooi. Tijdens dit (internationale) toernooi voor de leeftijdsklasse onder de 12 jaar (geboren in 2012-2013), strijden de beste miniteams voor de felbegeerde beker. Het toernooi wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan oud-voorzitter Frits den Hoedt, die op 21 januari 2021 overleed. 

In 2023 was het F.C. den Hoedt Mini-Toernooi een groot succes, met basketbal van een enorm hoog niveau en een volgepakte sporthal de Driesprong. Na een spannende finale ging uiteindelijk het Belgische Belfius Mons-Hainaut met de titel naar huis!

De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd om de beste U-12 teams naar Barendrecht te halen. Zo doen er verschillende teams uit de eredivisie mee. En net als de vorige editie brengen we het toernooi ook weer naar internationaal niveau, met de komst van Belgische teams. Uiteraard doet ook het U-12 van CBV Binnenland mee aan dit toernooi.

Het toernooi grijpt terug op een rijke historie. Tussen 1985 en 1999 was Frits den Hoedt de grote aanjager en organisator van het Mini-Basketballtoernooi in Barendrecht, waar topteams uit heel Europa op af kwamen. Daarnaast was hij maar liefst 29 jaar voorzitter van CBV Binnenland. In die tijd groeide de vereniging van 45 leden naar meer dan 450 leden.  

Na het overlijden van Frits in 2021 heeft familie den Hoedt besloten het MU12-toernooi nieuw leven in te blazen onder de naam F.C. den Hoedt Mini-Toernooi. 

Het aftellen is begonnen. Nog 6 weken tot het spektakel losbarst! 

Tot 25 mei 2024!