Afgelopen zaterdag speelde MSE1 de thuiswedstrijd tegen High Five uit Tilburg. De wedstrijd begon erg soepel en Binnenland kwam dan ook al snel op een voorsprong van maar liefst 19-5. Ondanks een driepunter van Valentijn kwamen de Tilburgers terug tot een achterstand van 9 punten, eindstand eerste kwart 27-18.

Vanaf het 2e kwart kwam de tegenstander steeds beter op gang waardoor dit kwart gelijk al spannender was dan het eerste kwart. Terwijl Sjoerd er nog een dunk in legde en er weer energie in het team kwam eindigde het eerste kwart slechts met 2 punten voorsprong in een 42-40 stand, wel in het voordeel van de Barendrechters.

Het derde kwart leek er weer niets aan de hand en liepen we uit tot max 12 punten, waarbij we het kwart eindigden met een 65-54 stand. Dat we die voorsprong dan in het vierde kwart weer weggeven door zelf maar 10 punten te scoren waar de tegenstander er 21 maakte is dan weer teleurstellend. 75 – 75 Het resultaat waardoor een verlenging volgt. Maar waar we vorig jaar geen verlenging tot winst hebben kunnen omzetten is dat nu wel het geval. We houden de punten uiteindelijk toch in Barendrecht door een 82 – 78 overwinning.

Vrijdag 15 december sluiten we 2023 af met de uitwedstrijd tegen het sterke SBU dat in deze Eerste Divisie bovenin meedoet en derde staat. Eerstvolgende thuiswedstrijd is 13 januari 2024 tegen Uball.

Topscorers: Daan vd Pol 18, Jurian de Pater 15, Sjoerd van Vilsteren 13.