Afgelopen zaterdag 4 november speelde CBV Binnenland Heren 1 thuis tegen BC Utrecht Cangeroes Heren 1. In de Driesprong nam de Barendrechts ploeg het op tegen de Utrechters, die in de competitie nog niet hadden gewonnen. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd liep Binnenland uit en won ruim met 98-55.

De wedstrijd in de Eerste Divisie leek op voorhand niet moeilijk te gaan zijn voor de Barendrechters, want de Cangeroes stonden na 5 wedstrijden nog steeds op 0 punten. Binnenland heeft echter ook een wisselvallige competitie start gehad, dus een overwinning was allesbehalve zeker. Van tevoren werd er in de kleedkamer benadrukt dat er vanaf het begin duidelijk moest worden dat er voor de Cangeroes niets te halen zou vallen in Barendrecht, maar de Utrechters scoorden de eerste 5 punten van de wedstrijd. Nadat Barendrecht de leiding nam bleef het verschil tot aan het einde van het eerste kwart klein. Daarna sloeg Binnenland een gat en kwamen de Cangeroes niet meer terug.

Zowel aanvallend als verdedigend liet Binnenland Heren 1 bij vlagen erg mooi en goed basketbal zien, iets wat zich reflecteerde in de eindstand van 98-55. Elke speler heeft meer dan 5 punten gescoord en als team zijn er 8 driepunters geraakt, de meeste driepunters in een wedstrijd dit seizoen. Utrecht wisselde hun reguliere verdediging tevergeefs af met een zoneverdediging, omdat Binnenland Heren 1 met goed combinatiespel en af een toe een rake driepunter de zone uitspeelde. Aan het eind van de wedstrijd liepen de gemoederen nog even hoog op vanwege een late Barendrechtse time-out om in de driedubbele cijfers te komen, iets wat niet gewaardeerd werd door de uitploeg. Beide teams zullen er daarom extra op gebrand zijn om bij de return in Utrecht hun sportieve gelijk te halen.

CBV Binnenland Heren 1 speelt aankomende zaterdag 10 november een dichtbije uitwedstrijd op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daar nemen de Barendrechters het om 12 uur op tegen EBV Baros Heren 1.

Topscorers: Raymond de Bruin 18, Sjoerd van Vilsteren 17, Daan van de Pol 11