Afgelopen zaterdag trad Binnenland Heren 1 aan voor de eerste ronde van de beker. Tegenstander was het Hilvarenbeekse Biks Shots, dat uitkomt in de promotiedivisie. Op voorhand een lastige loting voor de Barendrechters. In de praktijk bleek dit ook zo te zijn: 63-96. Daarom strand Binnenland, net als vorig jaar, in de eerste ronde van de beker.

Ondanks de grote uitslag, gingen de teams lange tijd gelijk op. Biks Shots sloeg na een aantal minuten een gaatje van 5 tot 7 punten, wat tot het eind van de eerste periode het verschil was. In de 2e periode werd dit gat vergroot tot 10 punten. Met 33-43 gingen beide teams de rust in.

Biks Shots veranderde in de tweede helft van een man-to-man verdediging naar een zone-verdediging. Heel even leek Binnenland de sleutel gevonden te hebben en kwam het terug tot 6 punten achterstand. Direct daarna ging het helemaal mis. Aanvallend kwamen de Barendrechters er amper doorheen, terwijl het in verdedigend opzicht open huis was. De rest van de periode werd er niet meer gescoord door Binnenland. Met ingang van het laatste kwart was de achterstand 26 punten. Enig hoop op de volgende ronde van de beker was toen wel gevlogen. De eindstand liep uiteindelijk op tot 33 punten: 63-96

Binnenland Heren 1 speelt a.s. vrijdag uit in en tegen BS Leiden. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 november. Om 20.30 uur komt Utrecht Cangeroes op bezoek in de Driesprong.

Topscoorders: Sjoerd van Vilsteren 17, Raymond de Bruin 11, Joris Visser 10