De dames van Startportaal Binnenland hebben het thuisvoordeel in de kwartfinale terug. In de eerste wedstrijd werd meteen in Tubbergen gewonnen. Na een gelijkopgaande start (9-11) loopt Binnenland uit naar een 18-24 kwartstand. Het tweede kwart beginnen de dames in het blauw goed en lopen uit naar een 24-36 voorsprong. Echter komt Jolly Jumpers beter in wedstrijd in het tweede deel van dit kwart en de rust wordt dan bereik bij een 36-44 voorsprong.

In het derde kwart komt Jolly Jumpers steeds dichterbij. Met nog tien minuten te spelen is het verschil nog maar 1 punt, 59-60. Binnenland komt op achterstand, maar knokt zich rustig aan weer terug en komt weer voor, 65-69. In de laatste vijf minuten is het dan heel spannend. Uiteindelijk moeten de Tukkers fouten maken om de klok te stoppen. Hier maakt Binnenland goed gebruik van en wint met 79-86.

Een mooie start voor de blauwhemden die daarmee een voorsprong nemen in de best of three serie. Beide ploegen zijn echter erg aan elkaar gewaagd en dus zal ook komende zaterdag een spannende wedstrijd worden. Mogelijk dat de aanvangstijd van die wedstrijd nog wijzigt, het is even wachten op de NBB. Daarover later meer informatie.