Na de zege van vorige week op koploper BV Wyba moest Heren 1 het afgelopen zaterdag opnemen tegen Arnhem Eagles. Drie weken geleden verloren de Barendrechters nog onnodig met 6 punten van deze tegenstander. In de eigen Driesprong was het dus tijd voor revanche.

Toch leek er van deze revanche gevoelens weinig sprake in de 1e periode. Ondanks een 7-2 voorsprong na enkele minuten, ontbrak de scherpte. De nodige ballen werden gemist of ingeleverd, het tempo lag laag en ook verdedigend was Heren 1 nog niet helemaal wakker. Toch werd de periode winnend afgesloten: 19-15. In de tweede periode veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleven de teams aan elkaar gewaagd. Met een ruststand van 33-32 was het tijd voor de rust. In de bespreking benadrukte coach Ruben Erkelens dat Binnenland meer vanuit het hart moest gaan spelen om deze wedstrijd binnen te halen.

De speech was duidelijk binnen gekomen bij de startende 5 in de 2e helft. Het tempo ging 3 tandjes omhoog en binnen no-time had Binnenland een 46-34 voorsprong te pakken. Toch verslapte de scherpte iets, waardoor de Arnhemmers weer terugkwamen tot maar 5 punten achterstand aan het begin van het 4e kwart (56-51). Deze waarschuwing was voor Binnenland genoeg om de teugels weer strakker aan te trekken. De laatste periode werd gewonnen met 23-9 waardoor na 40 minuten de eindstand 79-58 op het scorebord stond. 

Met deze overwinning blijft Binnenland op een gedeelde 2e plek in de 1e divisie. Aankomende zaterdag speelt Binnenland de verste uitwedstrijd van competite: in en tegen Weert. Op 25 maart staat de topper tegen River Trotters op het programma in de eigen Driesprong. De winnaar lijkt zich op te mogen maken voor de play-offs.

Topscorers: Daan van der Pol 14, Joris Visser 13, Sjoerd van Vilsteren 13, Bas den Hoedt 12.