De supporters van Binnenland wreven na afloop nog eens goed in hun ogen toen ze naar het scorebord keken. De ruime uitslag op het bord, 84-58, was inderdaad goed genoteerd. Die uitslag was terecht, Binnenland speelde goed en was rebound scherp. Dat waren de ingrediƫnten voor een terechte overwinning.

Na een spannend slot van ons heren 1, dat helaas na een verlenging verloor, werd een kwartier later begonnen. Voor de dames van Remy de Wit en Linda Appers was er nauwelijks tijd tot voorbereiden aangezien zij na hun taak meteen door moesten. Echter bleek ook dit, naast de afwezige zieke Florianne Boekenstijn, geen gevolgen te hebben vanavond. Startportaal begint goed aan de wedstrijd komt een aantal punten voor en zit goed in de wedstrijd. Jamailah Adams scoort dit kwart al acht punten en mede door de buzzer beater van Janine Guijt staat er een 18-15 score na tien minuten op de borden. In dit kwart bezegelde Eva van Oosten haar comeback van een blessure meteen met een rake driepunter.

Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel. Katwijk plaatst een 0-6 run en komt dan op een 22-24. Als later het gat opeen zeven punten komt, bij een 26-33 stand, lijkt het erop of de Barendrechtse ploeg het antwoord schuldig moet blijven. Janine Guijt maakt dan vijf punten op rij en start de 9-0 run van Binnenland. Guijt is dit kwart goed voor negen punten en is een ware plaag voor de geel zwarten. Net voor rust worden nog wat scores uitgewisseld, waardoor er een 35-35 ruststand op de borden staat.

Jamailah Adams 22 punten en Janine Guijt 25 punten.
Marlou de Kleijn had 16 punten

Na rust beginnen de blauwen, gesteund door het publiek, goed aan de tweede helft. Janine Guijt (2x) en Marlou de Kleijn zorgen meteen voor een gaatje: 41-35. Dat gaatje weet Binnenland tot het einde van het derde kwart te houden. Een driepunter van Gabrielle van den Bosch, vijf punten van Mylah Aalse, zes punten voor Adams en zeven voor Guijt zijn de factoren die leiden tot een 60-54 tussenstand.

Het laatste kwart beloofd dan zenuwslopend te worden. Verdedigend doet Binnenland een schepje erbovenop. Er wordt werkelijk voor elke centimeter geknokt en de verdediging staat als een huis. De Kattukers kunnen het netje niet vinden. Aan Barendrechtse zijde staat Marlou de Kleijn nu scorend op, zes punten. Het gat tussen beide ploegen groeit. Eerst is het gat 12 punten, dan 22 en uiteindelijk zelfs 26 punten. De einduitslag van 84-58 is een zeer mooie opsteker voor de ploeg van De Wit en Appers.

De overwinning zorgt ervoor dat Startportaal Binnenland bij de splitsing van de competitie in de top vijf terecht komt. Daarmee verzekert het zich met een aantal topwedstrijden. Hoe mooi zou het zijn als dit elke keer in een volle Driesprong is. De volgende kans hiertoe is op 21 januari als TopKip Lions naar Barendrecht komt. Komende dinsdag spelen de dames echter eerst nog een uitwedstrijd in Haarlem, die wedstrijd begint om 20:30 en zal op livestream te zien zijn.

Veel jonge fans bij de wedstrijd! Tot 21 januari!!