Startportaal Binnenland start goed aan de verre uitwedstrijd in Tubbergen.  Zonder de geblesseerde Eva van Oosten, maar met de teruggekeerde Janine Guijt sprint de ploeg naar een 8-16 voorsprong. Jolly scoort echter nog in de buzzer en maakt de achterstand schappelijk.

Die laatste score is meteen een aanzet voor een Tubbergse run. Binnenland is scorend de weg kwijt en krijgt een kwart van 21-6 tegen. De achterstand met rust is dan dus 9 punten, 31-22. Een bijzonder slecht kwart dus voor de Barendrechtse ploeg.

In de rust zal een nodig woordje gesproken zijn met de Blauwe dames. De ploeg start na rust furieus en is binnen een paar minuten weer helemaal terug. Het komt zelfs een paar punten op voorsprong. Deze keer is het Binnenland dat met een laatste score de stand gelijk maakt 42-42.

In een bloedstollend laatste kwart neemt Tubbergen het heft wat meer in handen. Bij 56-53 lijken de kaarten dan in handen van de thuisploeg, maar Gabriëlle van den Bosch denkt daar anders over. Ze rammelt er eerst een driepunter in en neemt dan een belangrijke charge en dus balwinst. Na die actie gooit Marlou de Kleijn er ook een driepunter in waarna er opeens 56-59 op het bord staat. Een rake vrije worp van Janine Guijt geeft lucht, maar Jolly scoort snel tegen 58-60. De spanning loopt nog verder op en de thuisploeg maakt een vrije worp en score 61-60. Marlou de Kleijn blijft koel op de vrije worplijn, waar Jolly er weer één mist 62-62.  Het is wederom De Kleijn die scoort en daarmee de druk met nog 15 seconden bij Tubbergen legt 62-64. De laatste play is een inbounce op de baseline. Een Tubbergse komt volledig vrij onder de dring, maar gooit de bal mist. De fout die op Jamailah Adams volgt zorgt ervoor dat zij nog twee vrije worpen kan maken 62-66.

Een narrow escape voor Startportaal Binnenland tegen een goed spelend Jolly Jumpers. De eerstvolgende wedstrijd van Binnenland zal op donderdag 1 december zijn. Dan is Lekdetec.nl uit Bemmel de tegenstander. Van die ploeg verloor Binnenland eerder in het seizoen, kortom kans op revance.