Daar waar er vorige week midweeks van de koploper werd gewonnen, verloor de ploeg afgelopen zaterdag van de nummer laatst. Een grote contrast bestaat er niet. Midweeks werd de final fout al behaald, een prijs waar op 16 en 17 december om gespeeld gaat worden door de huidige top 4. Den Helder, Katwijk, Tubbergen en Barendrecht melden zich in die final four.

Echter begint eerst nog de tweede ronde van de competitie. Nog eenmaal spelen alle ploegen tegen elkaar om vervolgens rond eind januari te splitsen in een top 5 en down 4. Voor Binnenland is het zaak om wedstrijden te blijven winnen en in januari bij de bovenste vijf te staan.

Aankomende zaterdag zullen dan ook alle zeilen bijgezet moeten worden, want de eerste wedstrijd van het seizoen won Binnenland maar nipt. Na heel lang achter te hebben gestaan ging de winst uiteindelijk toch mee naar huis. BAL, de tegenstander van zaterdag heeft twee Amerikanen in dienst. Kortom een ruim budget in Limburg dat daarnaast ook nog fulltime traint. Dit gaat natuurlijk zijn vruchten afwerpen. Voor Startportaal zal het hard knokken worden. Het is inmiddels gebleken dat er eigenlijk geen makkelijke wedstrijden in de dames eredivisie zijn en dat je altijd 100% moet zijn om te winnen.

Om 19:45 zullen beide ploegen strijden voor wat ze waard zijn. Zien we jullie in De Driesprong?