De Barendrechtse ploeg begon zeer matig en schoot nog geen deuk in een pakje boter in het eerste kwart. Er waren genoeg kansen voor de Barendrechtse dames, echter ging er maar 1 van de 9 driepunters door het netje. Een 13-19 achterstand was het gevolg. Het tweede kwart valt het schot iets beter. Voor de supporters in de Driesprong was het leuk om te zien dat Florianne Boekenstijn dit kwart zes punten maakte en scorend de dames in een lastige fase. Dit kwart blijft Binnenland beter bij de tegenstander in de buurt, 17-17 en dus een ruststand van 30-36.

De rust wordt ook deze wedstrijd weer goed gebruikt. Terwijl de vele supporters met frisbees gooien bereiden Van Rangelrooy en De Wit hun ploeg voor op kwart drie. Binnenland maakt meteen een run en drukt het gaspedaal diep in. Marlou de Kleijn produceert 11 punten, mede op een aantal goede assists van Jamailah Adams. Het enige kwart met een normaal driepuntspercentage (33%) zorgt voor een 24-12 kwarstand. De achterstand is dus omgedraaid in een 54-48 voorsprong.

In de laatste fase van de wedstrijd loopt Binnenland uit naar 10 punten, maar na een goede Harense time-out zijn dat er opeens nog maar vijf. Startportaal weer echter steeds op de juiste momenten te scoren. Als Beyza Okayben dan na een mooie teamaanval de stand naar 72-60 tilt met nog slechts 3 minuten te spelen is de winst wel binnen. De wedstrijd gaat eigenlijk als een nachtkaars uit en met 74-62 boekt Startportaal Binnenland haar vierde winst op rij.

De komende weken zullen de dames vooral trainen, want de eerstvolgende wedstrijd is pas op 22 oktober. Dan spelen de dames uit in Bemmel. Op 29 oktober spelen de dames weer in De Driesprong. Houd onze social media en website in de gaten want op 29 oktober staat er iets speciaals te gebeuren. Blokkeer die datum dus alvast in uw agenda!