Zaterdag 18 september treden we aan tegen de Grasshoppers uit Katwijk. Op het eerste gezicht een sterk team met veel lange en sterke jongens en wat al eerder in de voorbereiding Hoofddorp uit onze competitie met ruime cijfers heeft verslagen.

Ogenschijnlijk ontspannen koppies en natuurlijk heel veel zin om voor het echie te gaan spelen lopen de jongens hun warming up. Start van de wedstrijd kwartiertje later vanwege een defect netje. Maar daar gaan we dan. Het gaat redelijk gelijk op en zelfs nog wat momenten op achterstand, totdat onze jongens gas gaan geven en op hoge snelheid gaan spelen en een aantal keer een full court press neerzetten met wat double team verdediging. Vanaf dat moment loopt CBV uit tot zelfs 30 punten. Dit tot frustratie van één van hun betere spelers die ook flink groot gebouwd is. In de hoek gedreven uit hij zijn frustratie op één van onze spelers middels schoppen en slaan.

Dit mondt uit in een schermutseling waar bijna iedereen zich in mengt inclusief vier man van onze bank met als doel de situatie te sussen. Deze vier worden spijtig genoeg direct gediskwalificeerd en we spelen verder met zeven spelers. De voorsprong loopt terug tot 10 punten en het wordt eigenlijk nog spannend. Nog iemand met vijf fout, maar eind goed al goed slepen we de winst eruit.

Dit was de enerverende start van het nieuwe seizoen van jongens MU22-1. Allemaal weer een stukje wijzer geworden. Op naar de volgende wedstrijd uit tegen Hoofddorp op vrijdagavond de 23e in Hoofddorp.