Vanaf maandag 6 september gaat dit trainingsschema in!!
Er is weer met enkele teams geschoven, uiteraard in overleg met de trainers, kijk of het voor jouw team gevolgen heeft!

Hoe komt een trainingsschema tot stand? 

Voor heel veel trainers en spelers zitten er heel veel goede dingen in het nieuwe schema. Trainers spelen vaak zelf ook en daar moet ik rekening mee houden. We hebben gewoon heel veel trainers en assistent trainers. Sommige trainers wonen echt heel ver weg (tot 1,5 uur enkele reis). Daar moet je natuurlijk rekening mee houden. 

Jongere spelertjes en speelstertjes kunnen natuurlijk niet laat op de avond. Als alles ingepast is, zie je dat de jongsten soms wel heel vroeg moeten beginnen en dat is voor trainers vaak lastig. Maar iedereen op “prime time” kan natuurlijk ook niet. 

Er zijn verschrikkelijk veel verbanden van spelers en speelsters die banken (omhoog of omlaag) in andere teams en daardoor ook met meerdere teams mee moeten kunnen trainen. Hier moet ik ook rekening mee houden.

Een laatste “regel” is dat alle teams minimaal 1x in de week in de Driesprong kunnen trainen. 

Zoals elk jaar lukt het weer niet om alle trainers en spelers tevreden te houden. Maar dit jaar was het extra lastig vanwege:

De gemeente. Deze heeft gewoon niet meer ruimte beschikbaar. Ik heb het schema van alle hallen in Barendrecht en puzzel ook uitgebreid met de gemeente mee. Er is niets aan ruimte over! De zwarte kruizen in het schema betekenen dat de ruimte door andere verenigingen gehuurd wordt. 

We willen vanuit het bestuur een Dames recreanten team oprichten. Er zijn verschillende heren recreanten team, maar notabene onze vereniging heeft geen dames recreanten team. We worden allemaal ouder, maar willen gelukkig nog wel blijven ballen. Een (dames) recreanten team komt alleen goed van de grond als er veel speel(st)ers zijn. Wellicht wel 20. Dus zegt het voort ! 

Er is een heren team bij gekomen (tsja de jongens worden ouder). Super natuurlijk, maar dat moest ingepast worden. 

Richting de toekomst toe: alles groeit en veranderd, aanpassingen zijn niet te voorkomen. Sommige teams zaten al jaren op bepaalde tijden. Het kon niet anders dan dat dit een keer zou veranderen. Wellicht is het volgend jaar weer anders (beter). 

Ik hoop op jullie begrip. 

Zo niet, dan is het ook niet erg, maar dan moet iemand anders het maar doen, want dan ben ik niet geschikt meer (ik help je graag op weg). 

~~~~

Dan gaan we als TC nu verder met de volgende werkzaamheden:

  • We gaan een stukje schrijven over een petitie voor de gemeente – die hal moet echt groter en vernieuwd. Als iemand input heeft graag. Er komt heel binnenkort weer een gesprek tussen bestuur en gemeente (én de gemeenteverkiezingen komen er aan). 
  • We gaan verder met de BT3 opleiding, anders hebben we over een paar jaar geen goede trainers, dus geen vereniging meer. 
  • We zijn met name met de trainers van D1, H1 en  Ron aan het werken aan meer groepsgevoel bij de trainers en assistenten en we willen handreikingen voor de training inhoud meegeven. Bij de sessie op 1 oktober wordt hier meer over verteld. 
  • De fundamentals (op vrijdag) moeten per 8 oktober opstarten. Ik hoop dat het lukt, ik moet mijn aandacht hier nu op kunnen leggen.
  • De 3×3 competitie en enkele bijbehorende trainingen moeten onze aandacht krijgen. Alles groeit en veranderd, aanpassingen en vernieuwingen zijn niet te voorkomen. 3×3 is hier een leuk/mooi voorbeeld van, dat we niet kunnen negeren.
  • Scheidsrechtersopleidingen moeten ook weer gebeuren. De verplichte BS2 wordt gepland op de wedstrijdvrije zaterdag van 27 november a.s. 
  • Tablet en Jury opleidingen staan al ingepland – zie het bericht eerder op de site – interessant vooral voor ouders van jongere spelertjes om “te tafelen”. Dan krijg je de wedstrijden veel meer mee, dan vanaf de tribune. 

Op naar een nieuw seizoen met hopelijk leuke resultaten en veel plezier allemaal.