De eerste wedstrijd in de finalereeks tussen Dozy BV Den Helder en 4Consult Binnenland was er één om naar uit te kijken. De Noord-Hollanders hadden het wedstrijdveld voorzien van LED-reclame waar ook onze sponsor 4Consult op schitterde. In de diverse media werd veel geschreven over deze finale waarbij Binnenland de underdog toegeschoven kreeg.

In de beginfase van de wedstrijd ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. Binnenland komt voor met 5-9, maar ziet die voorsprong al snel verdwijnen. Bij een 17-16 voorsprong voor Den Helder zijn de eerste tien minuten van de game voorbij.

In het tweede kwart blijft het verschil nihil. Beide ploegen ontlopen elkaar weinig, tot Binnenland twee keer achter elkaar een slordige turn-over produceert en daarmee Den Helder in het zadel helpt. Vooral Zoë Slagter komt een aantal keer makkelijk door. Met rust staat er dan een klein achterstand op het scorebord, 39-34.

Na rust start Binnenland slecht. Slechts 1 rake vrije worp tegen de zeven punten van Den Helder, 46-35. Een time-out van Joost van Rangelrooy volgt. Waarna Binnenland via Jaida Roper (driepunter) en Gabriëlle van den Bosch (3 rake vrije worpen) weer een klein beetje terugkomt. Toch blijft Den Helder dicteren. Bij 56-41 scoort Binnenland dan twee keer op rij via Eline Kasius en Marlou de Kleijn. Mario Bennes neemt meteen een time-out om het runnetje te breken. Eline Kasius scoort dan een driepunter, daarna een drive en daarna nog eens twee vrije worpen en brengt haar ploeg op 58-52. Als ze dan ook nog even 3 scores daarna voor haar rekening neemt is 4Consult terug, 58-58.

In het laatste kwart is moet Binnenland wederom terugvechten van een achterstand. Janiek van Veen knalt er 2 driepunters in en zorgt voor 71-65, waarna coach Van Rangelrooy zijn tweede time-out van de tweede helft moet nemen. Binnenland komt nog terug tot 74-69,  waarna Den Helder weer twee keer scoort.  Binnenland ruikt nog een kans bij 80-75 en een steal, echter gaat het schot mis en Den Helder wint de game, 82-75.

A.s. donderdag is het een do or die game in Barendrecht. De wedstrijd begint om 20:30, de link van de livestream kunt u via de Social media van 4Consult Binnenland vinden.