Gisteravond werd na een spannende wedstrijd de best of three serie tussen Jolly Jumpers en Lekdetec.nl Bemmel in het voordeel van laatstgenoemde beslecht. Dit betekent dat 4Consult/Binnenland het in de halve finale op gaat nemen tegen Lekdetec.nl Bemmel. De halve finale wordt, net als de kwartfinale, gespeeld in een best of three serie die aankomende dinsdag meteen start.

Doordat 4Consult op de tweede plaats eindigde in de competitie, één plekje hoger dan tegenstander Bemmel, mag de ploeg van Joost van Rangelrooy als eerste thuis spelen. Gezien de onderlinge wedstrijden in dit korte seizoen zou dit een voordeel moeten zijn. Beide ploegen wonnen namelijk allebei hun thuiswedstrijd. 

In een korte serie van drie kan het alle kanten op. Binnenland had wat extra dagen rust, Bemmel zit in een flow na de gewonnen wedstrijd afgelopen zaterdag. Die ploeg staat onder leiding van Vincent van Sliedregt. Hij moet zeer tevreden zijn geweest met de veerkracht van zijn ploeg, na de eerdere domper op donderdag (verlies in game 2). Bemmel staat al jaren bekend om het feit dat ze er staan als ze er moeten staan. De grootste dreiging vanuit zijn team komt van Lisanne de Jonge. De makkelijk scorende en veelvuldig reboundende De Jonge maakte afgelopen zaterdag nog 35 punten. 

In Barendrecht kon de focus na afgelopen donderdag al op dinsdag. De tegenstander was toen nog niet bekend, maar een paar dagen rust is in deze drukke weken extra belangrijk. Die rust kwam na een sterke overwinning in Utrecht. Het is voor de Barendrechtse ploeg zaak om die scherpte van de kwartfinale naar dinsdag mee te nemen.