Play-off basketball is vaak spannend en levert zelden echt goed basketball. Dit werd in de eerste kwartfinale tussen 4Consult/Binnenland en Cangeroes Utrecht wel bevestigd. In Barendrecht speelden beide teams niet het mooiste basketball en werd de score op het bord bepaald door grote runs van beide ploegen.

Joost van Rangelrooy neemt al binnen een minuut, na 2 scores van Utrecht, een time-out. Hij is duidelijk niet tevreden met zijn starters en zet zijn team op scherp. Zijn ploeg komt goed uit de time-out en maakt een enorme run, 20-4. Daarna plaats Utrecht weer een run en eindigt het kwart op 20-14. In het tweede kwart kruipt Cangeroes in eerste instantie dichterbij, maar daarna neemt de thuisploeg weer een voorsprong. Met rust staat er dan 32-25 op het bord.

In de tweede helft lukt het 4Consult om de voorsprong uit te breiden. Marlou de Kleijn, Eline Kasius en Jamailah Adams nemen het voortouw en produceren gemakkelijk en veel scores. Aan het einde van de periode heeft de ploeg een 56-42 voorsprong genomen. Ook in het laatste kwart wordt die voorsprong vergroot aan de hand van, vooral, de drie blauwhemden. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, is het verschil 17 punten. Van Rangelrooy wisselt dan veel door, waardoor het spel slordiger wordt. Cangeroes Utrecht blijft gas geven en door een aantal turn-overs van Binneland is het verschil uiteindelijk slechts 10 punten, 72-62.

Morgenavond staat de volgende kwartfinale op het programma. Voor Utrecht is het een do or die game. In de best of three serie kan 4Consult in Utrecht dus de halve finale bereiken. De wedstrijd, in Utrecht, zal om 20:30 beginnen. Uiteraard zal er een livestream vanuit de Domstad komen, daarover via onze Socials meer info.