De agenda’s kunnen alvast gepakt worden want komende zaterdag speelt 4Consult/ Binnenland de belangrijke uitwedstrijd tegen Dozy BV Den Helder. Beide ploegen weten één ding zeker: de winnaar eindigt op de eerste plaats. Daarbij heeft het team dat dus wint ook meteen het langste recht op het thuisvoordeel. 

In Den Helder staat coach Mario Bennes aan het roer. Bennes heeft de beschikking over een goede basis en een brede bank. Kourtney Treffers en Sarah Curran scoren gemiddeld het meeste aantal punten voor hun ploeg. Treffers maakt er ruim 16,5 en Curran ruim 14. Treffers pakt ook nog eens 11,6 rebounds per wedstrijd en daarmee is haar klasse duidelijk. Het is natuurlijk een buitenkans voor Den Helder dat Treffers terugkeerde in Nederlands en voor haar maatschappelijke carrière, bij de marine, in Den Helder.  Wat verder opvalt aan de Noord Hollandse ploeg is dat er veel assist komen van Janiek van Veen en Maaike Klein. 

Binnenland zal alle zeilen bij moeten zetten om in deze uitwedstrijd een kans te hebben op een overwinning. Wedstrijden in Den Helder zijn nooit makkelijk en dat zal ook deze keer niet zo zijn. Bij 4Consult ontbrak Jaida Roper afgelopen maandag in de gewonnen wedstrijd in en tegen Utrecht. Roper speelde zaterdag nog een sublieme wedstrijd tegen Lekdetec.nl, maar hield wel last van haar enkel. In Utrecht lieten Marlou de Klein en Eline Kasius zien dat als het erom gaat klaar te zijn. De Kleijn en Kasius, door www.womensbasketballleague.nl gedoopt tot het dynamische duo, weet elkaar blindelings te vinden. Voor Joost van Rangelrooy is het goed om te zien dat het gevaar van meer kanten komt. Zo speelt Jamailah Adams al weken sterk, met allemaal bijna double-doubles tot gevold. Ook Gabrielle van den Bosch laat zien het scoren niet verleerd te zijn.

De komende weken zullen ook de overige speelsters belangrijk zijn. Gezien het drukke programma zal Van Rangelrooy zijn team fit en fris moeten houden, waarbij “de bank” wel eens de doorslag zou kunnen geven van het succes in de komende weken. Dat drukke schema begint zaterdag om 19:00 in Den Helder. Dan volgt op dinsdag de eerste play-off wedstrijd om 20:30 in Barendrecht. Wie in die kwartfinale de tegenstander wordt zullen we na komende zaterdag pas weten.