Na de klinkende zege op Lekdetec.nl Bemmel en in de wetenschap dat die ploeg een paar uur eerder al verloor van Dozy BV Den Helder mocht 4Consult.Binnenland in Utrecht aantreden tegen de Cangeroes. In Utrecht bleek al snel dat Jaida Roper toch te veel last heeft van haar enkel en daarom kwam zij niet in het veld.

In sporthal Lunetten was een basisplaats ingeruimd voor Beyza Okayben. De kleine snelle guard startte de wedstrijd met Gabrielle van den Bosch, Marlou de Kleijn, Jamailah Adams en Eline Kasius. De Barendrechtse dames van Joost van Rangelrooy komen niet goed in de wedstrijd en het is vooral Cangeroes dat dicteert. Aan Utrechtse zijde komende de scores van verschillende speelsters, daar waar het aan Barendrechtse zijde in eerste instantie vooral van Eline Kasius moet komen. Een 24-21 kwartstand is voor Binnenland maatstaven niet goed.

In het tweede kwart zijn het Marlou de Kleijn en Eline Kasius die veelvuldig scoren. Daarnaast maat Bell ook haar punten (5). Wat opvalt is echter vooral dat Cangeroes goed bij blijft en mede door een aantal driepunters van Renee Hoveling aan de goede kant van de score blijft, 40-39. Van Rangelrooy kan maar moeilijk tevreden zijn met het spel van zijn ploeg en gebruikt de rust dan ook nadrukkelijk om zijn ploeg scherp te krijgen voor de tweede helft.

Die instructies hebben meteen zijn uitwerking te hebben. Marlou de Kleijn komt scorend nu echt los, ze maakt 8 punten. Daarnaast geeft ze twee fantastische assists op Eline Kasius. Als ook Jamailah Adams na een sterke drive scoort moet Ramon Kuipers, coach van Utrecht, in een time-out vluchten. De voorsprong van Binnenland loopt nog verder uit naar 46-62. Daarna maakt Utrecht een 5-0 en neemt Van Rangelrooy een time-out. De Ploeg herpakt zich niet echt en Cangeroes finisht hun run bij een 53-66 stand.

Een comfortabele voorsprong bij het ingaan van het vierde kwart. Zeker als Eva van Oosten een driepunter binnen knalt en 58-69 op de borden zet. Nog geen seconde later pakt Beyza Okayben een steal en bij het verkregen balbezit scoort Eline Kasius, 58-71.  Een 0-8 run verder is de wedstrijd eigenlijk definitief gespeeld. Denise van Dijk en FabiĆ«nne Dijkshoorn komen in het veld voor Jamailah Adams en Marlou de Kleijn. Toch recht Cangeroes de rug en sluipt dichterbij (71-83). De laatste drie minuten lukt het Binnenland dan om de game uit te spelen waarbij ook Evi Overgaauw minuten maakt.

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen Dozy Den Helder op het programma. Die wedstrijd in Den Helder begint om 19:00 en de winnaar van die wedstrijd eindigt als eerste op de ranglijst.