De play-offs gaan bijna beginnen en dat betekent dat de laatste competitiewedstrijden voor de deur staan. Doordat er dit seizoen een kleine competitie gespeeld wordt, waarbij iedereen slechts eenmaal tegen elkaar speelt is onderling resultaat erg belangrijk. Dat in verband met de plaats op de ranglijst en het zo lang mogelijk thuisvoordeel behouden.

Die plaats op de ranglijst was ook de inzet in de wedstrijd tegen Lekdetec.nl Bemmel. 4Consult moest winnen en het liefst dan ook nog met minsten met vijf verschil. De vorige wedstrijd werd namelijk in Bemmel verloren met 76-71. Beide ploegen hebben in het begin wat kleine zenuwtjes en er worden wat makkelijke ballen gemist. Echter is het tempo van de wedstrijd dermate hoog dat naast de missers er ook veel ballen invliegen. Aan Binnenland zijde is het Jamailah Adams die met een paar sterke drives (8 punten) haar team aan scores helpt. Bij Bemmel laat Julia Jorritsma (10 punten) zien dat zij het netje goed weet te vinden.

Jaida Roper met 24 punten, 7 rebounds en de 💐-en voor “Lady of the game”

Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel en bij het begin van het tweede kwart staat er een 16-15 tussenstand op het scorebord. Een kleine tussenspurt van Binnenland zet 28-22 op de borden. In die fase is Eline Kasius bijna niet te stoppen. Bemmel heeft veel fouten nodig en komt zo in foutenlast. In de resterende minuten voor rust gaat het gelijk op. Beide ploegen zoeken met een 35-28 ruststand de kleedkamers op.

Na rust blijft het tempo erg hoog. Aan de zijde van Lekdetec.nl komen de scores vooral van de hand van Lisanne de Jonge en Yvke Hoek. De thuisploeg ziet vooral Jamailah Adams, Eline Kasius en de goed spelende Jaida Roper scorend doorkomen. Daarnaast laat ook Gabriëlle van den Bosch zien dat zij naast ijzersterk verdedigen ook haar vizier weer scherp heeft (twee driepunters). De thuisploeg weet het kwart met 22-20 te winnen en zodoende gaat de ploeg met een voorsprong van negen punten (57-48) het laatste kwart in.

In dat laatste kwart stijgt de spanning. Bemmel knokt zich elke keer weer in de richting van Binnenland. Vooral Yvke Hoek (11 punten dit kwart) is een ware plaaggeest voor de thuisploeg. Zij zorgt er eigenhandig voor dat haar ploeg weer op drie punten komt. Bij Binnenland valt de rol van Jaida Roper op. De Amerikaanse speelt heel goed en maakt dit kwart haar comeback nadat zij in het derde kwart uitviel met een enkelblessure. Jaida laat er geen gras over groeien en scoort 11 punten van haar in totaal 24 punten dit kwart. Bemmel ziet in de laatste fase een aantal speelsters met vijf fouten uitvallen en Binnenland breidt de voorsprong uit naar 10 punten: 86-76.

Eline Kasius goed voor 24 punten en 9 rebounds 💙

Voor coach Joost van Rangelrooy en zijn team een belangrijke overwinning. Van Rangelrooy die vooraf al aangaf dat het een high scoring game zou gaan worden en achteraf zeker gelijk had. Komende maandag speelt zijn ploeg in Utrecht tegen Cangeroes (18:00, livestream via social media) en volgende week wordt er nog in en tegen Den Helder gespeeld. Beide wedstrijden zijn nog van belang voor plaatsing op de ranglijst, waarbij we nu in ieder geval zeker zijn van een plek bij de eerste drie.