Na de nederlaag in Katwijk kon 4Consult/Binnenland de mensen via de livestream laten zien waar het toe in staat is tegen Cangeroes Utrecht. De Utrechtste ploeg staat op de zevende plek en lijkt de idealere tegenstander om het midweekse verlies weg te spoelen. Dit zal de Barendrechtse ploeg nog zonder Eline Kasius moeten doen.

4Consult/Binnenland start geweldig. Maaike van Zeijl (ex-Cageroes) en Marlou de Kleijn scoren beiden vier punten waardoor er al binnen korte tijd een 8-0 pop de borden staat. De Barendrechtse trein is volledig op stoom en dendert door naar een 22-8 voorsprong, na een driepunter van Jamy de Kock. Die score wordt nog beantwoord door een driepunter van een Utrechtse waardoor het kwart afgesloten wordt met een elf punten voorsprong, 22-11.

#30 Marlou de Kleijn goed voor 25 punten (Woman of the match)

Het tweede kwart start Binnenland matig. Renee Hoveling scoort meteen vijf punten, maar daarna sluit de Barendrechtse verdediging volledig. Jaida Roper geeft met haar score het startsein voor een bijzonder lange scorende run. Van 22-16 wordt het 39-16. Tijdens die 17-0 run worden driepunters afgewisseld met snelle sores uit de fast break. 4Consult laat Cangeroes even alle hoeken van het veld zien en Marlou de Kleijn bepaalt vanaf de vrije worp lijn de ruststand op 41-17.

Het derde kwart lijkt goed te beginnen als Evan van Oosten (2) en Gabriëlle van den Bosch (3) scoren. Daarna bijt Cangeroes echter beter van zich af. Tot halverwege het kwart blijft de Barendrechtse voorsprong ongeveer 20 punten. Renee Hoveling en Henny van Schaik besluiten dan het Utrechtse voortouw te nemen en scoren veelvuldig. Aan Barendrechtse zijde is het wederom Marlou de Klein die scorend goed doorkomt.  Bij het ingaan van het laatste kwart is de voorsprong nog 17 punten, 57-40.

Het tempo in het vierde kwart is bijzonder hoog. Vooral in het begin worden de aanvallen bijzonder snel afgerond. Utrecht schiet haar driepunters nu tegen een behoorlijk hoog percentage en gelukkig laat captain Lisa van den Adel zich aanvallend nu ook gelden. Ze schiet twee driepunters raak en zorg daarmee dat het gat tussen beide teams blijft bestaan, 68-54.  Het lukt 4Consult/Binnenland om de tegenstander niet echt dichterbij te laten komen. Doordat de twee laatste scores voor Reza Lagerweij van Utrecht zijn loopt het verschil terug tot negen, 77-68.

Coach Van Rangelrooy spreekt zijn team toe

4Consult/Binnenland liet twee gezichten zien, in de eerste helft werd er goed gespeeld en een ruime voorsprong gepakt. In de tweede helft was het spel matig en kwam Cangeroes dus terug. Captain Lisa van den Adel verwoorde het na afloop goed: “We moeten 40 minuten gedisciplineerd zijn”.  Ze zei dit met oog op de volgende wedstrijd, thuis tegen Martini Sparks uit Haren. Die wedstrijd wordt volgende week zaterdag, 20 maart om 18:00 gespeeld.