Door de aangepaste competitie is het verloop van die competitie ook anders dan anders. Zo speelde 4Consult/Binnenland inmiddels als twee keer tegen Triple Threat uit Haarlem en staat komende zaterdag Landslake Lions voor de tweede keer op de planning. Er werd overigens nog niet tegen Utrecht en Haren gespeeld, twee teams die in de lagere regionen bivakkeren. 

Daarmee wordt ook duidelijk hoe belangrijk deze wedstrijden nu al zijn. Coach Van Rangelrooy wil zo hoog mogelijk eindigen om zo lang mogelijk thuisvoordeel te houden in de play-offs. Die play-offs kunnen overigens al niet meer worden gemist aangezien alleen de nummer laatst niet mee mag doen. Landslake Lions is komende zaterdag dus de tegenstander. De Lions verloren vorige week Kim Hartman met een, naar het lijkt, ernstige knieblessure. Afgelopen woensdag kregen de Landsmeerse dames klop in Den Helder en dus zal de ploeg van Marlous Nieuwveen extra scherp in hun thuishal voor de dag komen. 

Bij 4Consult/Binnenland zal er met een lach op het gezicht toegewerkt worden naar dit duel. De Barendrechste ploeg won thuis van concurrent Sportiff Company Grasshoppers en zag Jaida Roper met 11 punten debuteren. Het was van Binnenland kant drie kwarten goed en de gewenste stabiliteit in het spel begint rustig aan te komen. Van Rangelrooy ziet wekelijks het drietal Kasius, De Kleijn en Adams uitblinken. Elke week komt daar tot nu toe een vierde en vijfde speelster bij. Dat is een goed ontwikkeling die doorgezet moet worden zaterdag in Landsmeer.

In Landsmeer zal normaliter weer een spannende wedstrijd gespeeld gaan worden. De vorige keer won 4Consult na verlenging of dat deze keer weer zo is zullen we zaterdag zien. De wedstrijd begint om 19:30 en ook Landslake Lions faciliteert een livestream. (zie social media)