Aankomende woensdag speelt 4Consult/Binnenland een thuiswedstrijd tegen de koploper Sportiff Company Grasshoppers. De huidig landskampioen (door Covid was er geen kampioen in 2020) draait ook dit jaar weer een goed seizoen. De “Kattukkers” verloren net als Binnenland slechts 1 game, waarbij de verliespartij van de gelen al in oktober 2020 was.

LINK NAAR LIVESTREAM

In Katwijk staat Axel Gouw aan het roer. Gouw is een van de assistenten van bondscoach Hakim Salem. Hij moest, net als de Katwijkse internationals Noor Driessen en Ilse Kuijt, na terugkomst in quarantaine vanwege een aantal corona besmettingen binnen de selectie van het Nederlands team. Afgelopen week wonnen de Katwijkse dames twee keer nipt. Eerst, op woensdag, wonnen ze van Triple Threat en afgelopen zaterdag wonnen ze ook uit van Cangeroes Utrecht. In beide games deed Ilse Kuijt nog niet mee, dat scheelt een slok op een borrel. Of zij komende woensdag binnen de lijnen verschijnt zullen we waarschijnlijk pas op woensdag weten.

4Consult/Binnenland speelde afgelopen zaterdag een lastige wedstrijd in Haarlem. Drie slechte kwarten werden gevold door één goed kwart en een overwinning. De “oudjes” deden het deze keer goed voor Binnenland. Jaida Roper werd uit voorzorg aan de kant gehouden en zal mogelijk komende woensdag wel een aantal minuten gaan maken. 

De twee topploegen zullen er vast een spannende en aantrekkelijke wedstrijd van maken. Sportiff Company Grasshoppers staat bekend om hun aanvallende spel, waarbij ze heel veel en goed schieten. Met schutters als Sonja en Ilse Kuijt aan het roer is dat natuurlijk ook geen gekke keuze. Daarnaast spelen de Katwijkse gelen veel één tegen één basketball, waarbij vooral Noor Driessen mooi drives met hangtime naar de basket kan maken. De thuisploeg zal het van het inside-outside spel moeten hebben. Het is inmiddels bekend dat Eline Kasius een continue dreiging zal zijn voor elke tegenstander. Zij maakt de laatste tijd niet alleen zelf de ballen af, maar zoekt ook veelvuldig de vrije mensen aan de buitenkant. 

Een niet te onderschatten kracht aan Binnenlandzijde is Jamailah Adams. Zo scoort de sterke forward gemiddeld 10 punten per wedstrijd. Tel daar het aantal rebounds (bijna 8) en het aantal assist (4) bij op en de waarde van Jamailah is daarmee duidelijk. De goedlachse Adams over de komende wedstrijd: ”Grasshoppers heeft net als wij een goede ploeg. Het is een belangrijke wedstrijd met het oog op de ranglijst. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen zodat we zo lang mogelijk thuisvoordeel hebben in de play-offs.” Hopelijk kan ze ook na de wedstrijd woensdag weer lachen en blijven de punten in Barendrecht.

Zoals bekend en mogelijk al verwacht zal ook komende woensdag een livestream verzorgd worden. Deze is wederom gratis te bekijken en zal om 20:00 live gaan. Rondom 20:15 zal de voorbeschouwing beginnen, waarna om 20:30 de wedstrijd begint. 

Klik hier voor de livestream