“Op naar Bemmel!” De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 7 maar 2020, net voor de eerste lockdown. Deze keer treffen beide ploegen elkaar midden in een lockdown, inclusief avondklok. Door de inzet (lobby) van het NOC*NSF in combinatie met de Nederlandse Basketballbond is de competitie inmiddels alweer drie weken aan de gang. Door een aantal vrijstellingspapieren in te vullen zal het team inclusief staf en chauffeurs tijdens de avondklok terug mogen reizen.

Bij Lekdetec.nl Bemmel staat Vincent van Sliedregt aan het roer. Van Sliedregt is nieuw in de dames eredivisie en zag zijn ploeg in oktober ruim winnen van Triple Threat. In januari verloor zijn ploeg ruim van Den Helder, maar zette daar vorige week een knappe winst in Lansmeer tegenover. In Bemmel komen de punten vooral van Lisanne de Jonge en Julia Jorritsma. Beide speelsters deden in het verleden de Barendrechtse dames veelvuldig pijn en zullen dit ook komende zaterdag willen doen. In Anne van Vlijmen heeft de Bemmelse ploeg een echte pointguard die naast de nodige punten ook aardig wat assists meebrengt. Tel daar de schutterskwaliteiten van Yordi Kathmann en de punten en rebounds van Yvke Hoek bij op en er staat een prima basis in Bemmel. Lekdetec.nl heeft daarnaast, mede gericht op de toekomst, de nodige talenten in haar selectie opgenomen. Kortom genoeg kwaliteit in Bemmel.

Coach Van Rangelrooy is inmiddels al gepokt en gemazeld in de dames eredivisie en kent de trip naar Bemmel op zijn duimpjes. De winst tegen Den Helder moet hem en zijn team goed hebben gedaan. Vooral het feit dat het gevaar letterlijk en figuurlijk van alle kanten kwam, moet hem een goed gevoel hebben bezorgd. Het Barendrechtse team heeft een goede flow te pakken en zag Marlou de Kleijn, Gabriëlle van den Bosch en Jamailah Adams uitblinken met scores. Echter lag de winst vooral in het teamspel en de mooie acties die daaruit voortvloeiden. Daarnaast viel het op dat Beyza Okayben, Maaike van Zeijl en Eva van Oosten allemaal bijdroegen in de score en dit ook tegen een hoog percentage deden. Een goede ontwikkeling voor het Barendrechtse team.

Maaike van Zeijl is dus één van die jongere meiden in het team van Van Rangelrooy. De 187 centimeter lange speelster over de wedstrijd tegen Bemmel: “Ik denk dat Bemmel een goede ploeg heeft met veel kwaliteiten en ze zullen verdedigend hun zaken op orde hebben. Helaas voor Bemmel hebben wij dat ook en verwacht ik dat wij net als vorige week een sterke wedstrijd laten zien.”

(#5 Maaike van Zeijl in het midden)

Uiteraard zijn wij benieuwd wat de Barendrechtse koploper komende zaterdag om 19:30 in Bemmel zal laten zien. Voor eenieder is er een gratis livestream beschikbaar die wij via onze social media zullen delen zodra de link beschikbaar is.