KLIK HIER VOOR DE LIVESTREAM

In de afgelopen weken melden wij de herstart van de Women’s Basketball League. Door een streng protocol van het NOC*NSF, de NBB (Nederlandse Basketballbond) en CBV Binnenland is het mogelijk dat voor 4Consult/Binnenland de competitie weer gestart wordt. Voor de Barendrechtse dames betekent dit de eerste wedstrijd in maanden. 

klik hier voor de livestream

Triple Threat speelde al ween wedstrijd in het huidige seizoen. Zij speelden toen in Bemmel tegen Lekdetec.nl en verloren daar met 42 punten verschil. Na dat weekend werd de competitie stilgelegd en dus wacht TTT nog op hun eerste overwinning ooit in de dames eredivisie. Inmiddels nam de Haarlemse basketballclub afscheid van hun hoofdcoach en stelden zij een nieuwe aan. Dominique Schemmekes zal aankomende zaterdag in De Driesprong zijn debuut maken in de dames eredivisie. In het team van Triple Threat vinden we een aantal goede bekenden terug. Zo speelden Anique van Schijndel (vier seizoenen), Janine Guijt (seizoen 2016-2107) en Michelle Zantman (tot vorig seizoen, totaal zeven seizoenen) ook voor de blauwe kleuren van Binnenland. De Haarlemmers hebben daarnaast ook Naomi Halman en Katie Bussey in de gelederen. Bussey schoot voorheen een hoop punten binnen voor Landslake Lions en Halman produceerde vele punten voor Den Helder. Laatstgenoemde keerde dit seizoen terug van een aantal jaar zonder basketball. Verder bestaat het team uit talentvolle meiden, die dit seizoen grote stappen zullen gaan maken in hun ontwikkeling.

In Barendrecht was het op het gebied van speelsters een beetje onrustig. Chermensa van la Parra is inmiddels in Canada gearriveerd daarnaast stopte zoals bekend Robyn Bouwer. Jamy Kock keerde terug uit Bemmel en coach Joost van Rangelrooy hevelde Denise van Dijk, Fabiënne Dijkshoorn (beiden dames 2) en Evi Overgaauw (vrouwen U20) over naar zijn wedstrijdselectie. Voor de drie ligt een debuut in de eredivisie op de loer. Vorig seizoen kwamen de punten vooral van Eline Kasius en Marlou de Kleijn. Het is voor de Barendrechters van belang dat er meer speelsters in de dubbele cijfers komen. 4Consult/Binnenland zal zonder oefenwedstrijd in de benen binnen de lijnen verschijnen. Tegenstander Triple Threat verloor vorige week met slechts één punt van Bemmel, ene progressie van 41 punten. Voor de thuisploeg zal het dus geen “makkie” worden. We kijken met zijn allen ontzettend uit naar de herstart en zijn erg benieuwd hoe het team het gaat doen. Door Covid is het niet mogelijk om toeschouwers toe te laten bij de wedstrijd, maar uiteraard zal de wedstrijd wel op de vernieuwde livestream te volgen zijn. Zaterdag 16 januari rond 18:15 begint de stream, de wedstrijd zal om 18:30 beginnen. Klik hier voor de livestream.

klik hier voor de livestream