Vanaf het begin van het seizoen was al duidelijk dat Chermensa van la Parra naar Canada zou vertrekken. Door Corona was haar vertrekt uitgesteld en zou zij een half jaar langer bij 4 Consult/Binnenland blijven. Morgen gaat haar lang verwachte droom dan echt in en vertrekt zij richting Canada. Naast het vertrek van Chermensa meldden wij vorige week ook het plotselinge vertrekt van Robyn Bouwer (red: zij stopte met basketball). Daarom hebben coach Van Rangelrooy en Appers nu drie extra speelsters aan hun selectie toegevoegd.

Vanuit het promotiedivisie team (dames 2) sluiten Fabiënne Dijkshoorn en Denise van Dijk aan. Beiden trainden het gehele jaar al gedeeltelijk mee met de selectie, maar zullen in de komende periode ook bij de wedstrijdselectie aansluiten. Fabiënne en Denise kwamen afgelopen seizoen allebei over van DAS-Delft, waarbij Fabiënne al aan aantal jaar eerder het Barendrechtse blauw vertegenwoordigde. Voor beiden is het een mooie kans om op hoog niveau te trainen en spelen.

Tevens zal Evi Overgaauw speelster van het VU20 en promotiedivisie team aansluiten. Evi komt uit de jeugdopleiding van CBV Binnenland en kwam dit jaar voor het eerst, voor vast, uit in het VU20 team. Evi is geen onbekende voor de selectie van dames 1. De afgelopen jaren scoutte zij namelijk alle thuiswedstrijden van dames 1 en een aantal jaar terug werd zij samen met o.a. Eva van Oosten Nederlands Kampioen VU14 

Alle drie de speelsters konden met hun eigen team niet trainen of spelen. Door de aansluiting bij dames 1 en daarmee ook het volgen van het testprotocol kan dit wel.  Voor Van Rangelrooy betekent dat in deze lastige tijden dat hij met het aantal speelsters op de training weer 5 tegen 5 kan trainen en met een ruime selectie de wedstrijden in kan gaan.