Helaas vanwege 4 coronagevallen bij Utrecht Cangeroes gaat de wedstrijd van Dames 1 NIET door.

Aankomende woensdag 7 oktober staat de eerste wedstrijd van het seizoen voor 4Consult/Binnenland op het programma. Vorige week werd de uitgestelde bekerfinale verloren van Dozy BV Den Helder. In sporthal De Driesprong maakten de teams en de 100 supporters er een aantrekkelijke wedstrijd van. Komende woensdag zullen er geen supporters in de sporthal aanwezig zijn. Zoals gewend zullen we dan ook nu weer een livestream vanuit De Driesprong streamen.

Teleurstelling na de verloren bekerfinale bij Jamailah Adams, Lisa van den Adel en Gabrielle van den Bosch.

De eerste tegenstander van de competitie wordt BC Utrecht Cangeroes. Voor Maaike van Zeijl een speciale wedstrijd, zij speelde het afgelopen jaar nog voor de tegenstander. In Utrecht hebben zij het team weten uit te breiden met een aantal talentvolle speelsters. In de voorbereiding liet het team van coach Ramon Kuipers al zien dat ze ten opzichte van vorige jaar goede stappen hebben gemaakt. In een oefenwedstrijd tussen Utrecht en Barendrecht bleef Cangeroes goed in het spoort van 4Consult/Binnenland. Uiteindelijk liep het verschil op en won Binnenland deze wedstrijd, echter zal er woensdag weinig sprake zijn van onderschatting.

Bij 4Consult heeft Joost van Rangelrooij toch wat lichte zorgen.  Marlou de Kleijn speelde de bekerfinale met een blessure aan haar voet. Die blessure was toch wat vervelende dan gedacht en daardoor trainde zij de afgelopen week niet. Blessures kan coach Van Rangelrooy eigenlijk niet gebruiken. Hij beschikt over een goede, maar wat krappe selectie. Gelukkig sluit voorlopig Chermensa van la Parra aan. De bij Binnenland opgeleide guard zou in augustus naar Canada vertrekken. Door Covid-19 is haar vertrek voorlopig uitgesteld. Van Rangelrooij over het nieuwe seizoen: “Het gaat een seizoen worden dat veel van eenieder gaat vragen. Vooral mentaal zal het zwaar worden.”

Over de komende tegenstander is de coach duidelijk: “Utrecht heeft een nieuwe ploeg, maar als wij een normaal niveau behalen dan zullen zij geen stunt tegen ons behalen.” We zullen het aankomende woensdag hopelijk (op de livestream) zien. Voor elke wedstrijd geldt natuurlijk dat Corona nog roet in het eten kan gooien, dus houdt onze social media in de gaten voor het laatste nieuws.