Wij zijn blij te kunnen melden dat we de trainingen weer deels hervat kunnen worden voor ALLE leeftijdsgroepen. Wij vragen jullie om dit volledige bericht in zijn geheel en nauwkeuring door te lezen.

Het zal allemaal nog wat anders in zijn werk gaan dan we gewend zijn, maar we mogen weer en dat is al heel fijn. Tijdens het hervatten van de trainingen zullen we ons houden aan de richtlijnen van het RIVM en NOC-NSF en de NBB. Uiteraard blijft de keus nog wel een ieder en bij de ouders/verzorgers of zij hun kind laten deelnemen, we respecteren daarin ieders keus.

Volgend op de maatregelen betekent het dat we buiten moeten trainen. We gaan dit doen op het 3×3 veld bij de sportpark de Bongerd (naast Korfbal Vereniging Vitesse). Er zijn met de gemeente en Vitesse afspraken gemaakt over gescheiden looproutes en over waar de kinderen hun fietsen dienen te parkeren. Ouders zijn in principe niet welkom. Er is geen mogelijkheid om je daar om te kleden of om daar te douchen. Neem je eigen bidon en basketbal mee. Tussen de trainingen zit een kwartier pauze, zodat kinderen van verschillende teams elkaar niet tegen hoeven te komen. Het rooster van wie wanneer traint staat nu op de site zie het rooster https://www.cbvbinnenland.nl/trainingsschema/

De eerste weken gaan we lekker trainen en ligt de focus op weer bewegen en sporten. Na deze weken worden er wellicht wat wijzigingen in de teams gemaakt, wijzigingen die passen ter voorbereiding voor het volgend seizoen. Tegen deze tijd is er wellicht ook nieuws over wat er volgend seizoen mogelijk zal zijn. Op dit moment denken we (buiten) te trainen tot 27 juni. Daarna begint basketbal vakantie.  

De U20 tot en met de senioren teams mogen allemaal trainen, maar zullen geen partijvormen spelen en hierbij zullen wij als vereniging rekening houden met de 1,5 meter-norm.

De U10 t/m U16 teams mogen alles weer. Trainers houden 1,5 meter afstand. 

Zie ook https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

De trainingen zullen plaatsvinden in de leeftijdscategorieĆ«n waarin volgend seizoen gespeeld gaat worden. Wij hebben deze keus gemaakt, omdat het huidige seizoen afgesloten is en we iedereen alvast de mogelijkheid willen geven om aan zijn of haar nieuwe team te wennen. In welke categorie je bent ingedeeld wordt via de trainers en coƶrdinatoren bekend gemaakt.

Let op: Voor seniorenteams geldt aanmelden verplicht bij hun trainer/coach

Overige teams kom je niet? Dan is afmelden voor de training verplicht via de trainer. Dit om te zorgen dat wij van te voren weten hoeveel spelers we kunnen verwachten en wij de begeleiding en situatie daar op kunnen inrichten.

Indien mogelijk willen we doortrainen tot eind juni. 

Er gelden een aantal afspraken waar iedereen zich aan dient te houden. Niet omdat wij dit zo bepaald hebben, maar omdat we ons aan de voorschriften dienen te houden om de kinderen training te mogen geven.

  • Was je handen voor je naar de training komt en als je weer thuis bent.
  • ben je ouder dan 12 jaar, houd 1,5 meter afstand 
  • geen ouders aanwezig bij de training (ook niet blijven kijken) 
  • kinderen afzetten bij het hek en hier geen groepen vormen
  • ben je verkouden, dan blijf je thuis 
  • heeft iemand in je gezin koorts, dan blijf je thuis 
  • kom niet eerder dan 10 minuten voor de training aan en ga direct na de training naar huis. 
  • geen toegang voor onbevoegden. Deze kunnen zich melden bij de ledenadministratie via de website en de volgende keer eventueel meespelen.
  • zorg voor elkaar en houd je aan de regels.

Als vereniging willen wij op deze manier iedereen die volgens de richtlijnen mag sporten de mogelijkheid bieden. Uiteraard beseffen wij ook dat wij een flink aantal harde eisen opleggen die normaliter niet bij de sfeer van het verenigingsleven horen. Wij vertrouwen op dit moment op jullie begrip hiervoor en hopen uiteraard op een spoedige verbetering van de situatie.

Tot slot: laten wij als CBV Binnenland met elkaar het goede voorbeeld geven!! Help elkaar hiermee, houd je aan de afspraken en herinner elkaar aan de afspraken waar nodig.