In deze basketballoze periode willen wij jullie allereerst veel gezondheid toewensen. Het weekend staat voor de deur. Basketballwedstrijden zijn afgelast, 3×3 op buitenveldje is ook niet toegestaan, terrasjes zijn dicht en andere activiteiten gaan ook niet door. Weet je niet wat je moet doen met de tijd die nu ineens voor je ligt? De basketballbond wil je graag een handje helpen.

Als eerste hebben ze 20 clips gemaakt van basketbalsituaties die voor alle officials interessant zijn. Deze clips hebben ze op basketballmasterz bij elkaar gezet in de vorm van een test. Het is alleen een test voor jezelf, er is geen enkele verplichting en ook de uitslag is voor de NBB niet belangrijk. Geheel vrijblijvend dus!

Deze test kan je als volgt doen:

1.            Ga naar www.basketballmasterz.nl   

2.            Log in (rechtsboven) met je e-mailadres dat in Sportlink staat vermeld en je Sportlink wachtwoord.

3.            Klik vervolgens op “cursussen”

4.            Kies de cursus “Video oefentoets 1”

5.            Klik op “eindtoets” en de test met 20 clips gaat beginnen

6.            Aan het einde krijg je de uitslag en kan je zien wat de gewenste antwoorden zijn.

Wil het inloggen niet lukken? Neem dan contact op mij arbitrage@basketball.nl

We hopen dat dit een leuk en leerzaam tijdverdrijf is.

Ten tweede hebben ze een, ook geheel vrijblijvende, opdracht aan iedereen: verzamel nu eens clips van situaties van jezelf als scheidsrechter en stuur die in aan ons. Van deze clips kunnen wij dan weer een nieuwe verzamelding maken voor de “Video oefentoets 2” en misschien nog wel 3, 4… En je weet meteen het gewenste antwoord.

Voorwaarde is wel dat de clips duidelijk zijn, ze kunnen geen antwoord geven als we nauwelijks iets kunnen zien.

De clips kunnen gestuurd worden naar arbitrage@basketball.nl

Wij wensen je veel gezondheid, een heel fijn weekend en veel plezier met het aangeboden tijdverdrijf.