Bericht van de basketballbond

Alle basketbalwedstrijden tot en met 31 maart gaan niet door

Naar aanleiding van de nieuwe informatie die vandaag door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar buiten is gebracht, worden alle competitiewedstrijden in het Nederlandse basketball tot nader order én in elk geval t/m 31 maart afgelast. Daarmee volgen de Nederlandse Basketball Bond en de Dutch Basketball League de richtlijnen van NOC*NSF om tot die datum geen sportwedstrijden te organiseren. Het advies is tevens alle clubbijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen ook af te gelasten.

Ook de finales van de Basketball Cup op 28 en 29 maart gaan niet door en door alle daarna komende maatregelen verschoven naar een nog onbekende datum voor aanvang van de competitie 2020-2021.