Lachende gezichten bij 4Consult/Binnenland na de winst op Lekdetec.nl/Bemmel

Een zo goed als uitverkochte Sporthal de Driesprong beleefde gisteren een fantastische basketballavond. In een fantastische ambiance speelden 4Consult/Binnenland en een Lekdetec.nl/Bemmel een halve finale vol spanning en sensatie.

Beide ploegen konden over een voltallige selectie beschikken. Bij Lekdetec.nl keerde, zoals verwacht, Lisanne de Jonge terug. Binnen een paar seconden scoorde Marlou de Kleijn haar eerste punten. 4Consult speelt het eerste deel van het kwart een goede wedstrijd en er wordt afstand genomen (18-9). Daarna is het woord aan Bemmel en staat er “opeens” 18-16 op de borden. Bij 20-16 eindigt het kwart en ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks.

In het tweede kwart zit er een deksel op de basket van de thuisploeg. Er worden slechts zes punten, Eline Kasius vier en Chermensa van la Parra twee, toegevoegd aan het totaal. Het schotpercentage van achter de driepuntslijn is met 11% dramatisch laag voor de thuisploeg. Bij Bemmel blijft de productie wel gewoon doorgaan. De Bemmelse pakken zelfs een voorsprong bij de rust, 26-30.

Na rust komt Binnenland steeds weer op twee punten van Bemmel, het lukt zelfs na een score van de goed spelende Eline Kasius om een voorsprong (40-38) te pakken. Vijf punten op rij voor Lisanne de Jonge zorgen echter weer voor een achterstand. Ondanks een beter productie aan eigen zijde lukt het 4Consult/Binnenland niet om dit kwart dichterbij tet komen (42-46).

Een 7-0 run van de thuisploeg met scores van Jamailah Adams, Gabrielle van den Bosch (3) en Marlou de Kleijn zorgen voor een 51-48 voorsprong. Daan de Heus, Bemmel, vlucht in een time-out. Vanuit die time-out scoort zijn ploeg twee driepunters, waarop Marlou de Kleijn ook antwoord met een driepunter (54-54). De zenuwen lopen in de laatste minuten op. Julia Jorritsma brengt haar ploeg op 56-58. Hierop komt het antwoord van speelster van de wedstrijd Jamailah Adams die twee vrije worpen scoort. Daarna geeft zij een fantastische backhand pass op Eline Kasius die de 60-58 scoort. Het open Bemmelse schot wat volgt mist doel en de rebound is voor Jamailah Adams. Met nog 31 seconden te spelen melkt Binnenland de klok uit. Het schot aan het einde van die klok gaat mis, waardoor Bemmel nog 1 kans op de gelijkmaker krijgt. Die laatste 6,9 seconden verdedigt het team van Joost van Rangelrooy goed en lukt het Bemmel niet meer te schieten. In de laatste 2,8 seconden wordt er nog een fout gemaakt op Marlou de Kleijn die met een rake vrije worp 61-58 op het bord zet. Het laatste noodschot van Bemmel haalt de basket niet en dus is de winst en de blijdschap voor de thuisploeg.

Van Rangelrooy zag een hele moeizame overwinning. “We maken het onszelf zo lastig door echt abominabel slecht te schieten van buiten. Dan kan je maar 1 ding doen en dat is heel hard werken en vooral rebounden. Dat hebben we gedaan en gelukkig toch de finale eruit gesleept.”