Afgelopen zaterdag wist 4Consult/Binnenland het winterkampioenschap binnen te slepen. In Den Helder werd de finale van de Final Four gewonnen van Sportiff Company Grasshoppers. De dames van coach Van Rangelrooy bereikten die finale door op vrijdagavond na een goede wedstrijd Loon Lions uit Landsmeer te verslaan.

In de finale lukt het Binnenland om de schutters van Katwijk goed in bedwang te houden. Vooral in de eerste helft verdedigt de Barendrechtse ploeg het snot voor de ogen en loopt het aanvallend ook allemaal op rolletjes. Met rust staat er een twaalf punten voorsprong op de borden, 22-34.  Na rust loopt die voorsprong op tot 19 punten, maar weet Grasshoppers in het laatste deel van de derde periode terug te komen tot zeven punten. Kwart vier zit bomvol spanning.  De voorsprong schommelt steeds tussen de vier en zeven punten. In de laatste minuut loopt het verschil terug tot drie punten. Het laatste Katwijkse schot gaat echter mis en dus wint 4Consult/Binnenland de Final Four 2019.

Topscoorster in de finale werd Marlou de Kleijn met 27 punten. Eline Kasius volgde met 10 punten. Op u20-speelstes Jamy de Kock (blessure), Eva van Oosten en Beyza Okayben na speelde en scoorde en iedereen in de finale. 

De winst betekent een mooi opsteker voor Van Rangelrooy en zijn ploeg die als nummer twee van de competitie op zaterdag 4 januari naar Landsmeer afreist om aan deel twee van de competitie te beginnen.