Afgelopen vrijdag stond de 5e thuiswedstrijd voor de meiden van Vetus Binnenland V20 op het programma. Tegenstander was dit keer de jonge ploeg van BS Leiden. Deze ploeg was vorig jaar nieuw in de competitie en wist het Binnenland in één van hun laatste wedstrijden redelijk moeilijk te maken.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je zeggen. Helaas bleek niets minder waar en kwamen de meiden van Vetus Binnenland V20 ronduit slecht uit de startblokken. Een gebrek aan concentratie, zowel aanvallend als verdedigend, zorgde voor een moeizame start van de Barendrechtse formatie. Dit leidde ertoe dat de ploeg uit Leiden makkelijk in de wedstrijd kon komen.

Via kwartstanden van 13-12 en 11-18 stonden de meiden van Vetus Binnenland V20 bij rust tegen een achterstand aan te kijken van 6 punten (24-30).Dat het de tweede helft anders moest was één ding wat zeker was. In eigen hal voor eigen publiek verliezen was geen optie, dus verdedigend moest er echt uit een ander vaatje getapt worden.

Met het vizier op scherp kwam de Barendrechtse ploeg uit de kleedkamers. De eerste twee punten van dit kwart waren voor de meiden uit Leiden, maar daarna was het Binnenland dat de leiding nam en een 14-2 run plaatste. Een goed uitgespeeld 3e kwart liet de kwaliteit zien van de Barendrechtse ploeg, waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma i.v.m. het Nationaal Basketball Congres. Voldoende tijd om voor te bereiden op de laatste twee competitiewedstrijden van 2019