Twee wedstrijden op een doordeweekse avond, dat gebeurde het eredivisie team van 4Consult/Binnenland eigenlijk alleen jaren geleden bij oude opzet van de play-offs. Toen mocht je doordeweeks naar bijvoorbeeld Den Helder, nu mag het team van Joost van Rangelrooy eerst Utrecht en daarna naar Bemmel.

Op dinsdagavond zullen de dames de files trotseren om in Utrecht tegen de nummer laatst Cangeroes te spelen. Normaal gesproken mag dit geen probleem vormen voor de Barendrechtse ploeg, echter ligt onderschatting op de loer. De kans is groot dat Binnenland het nog zonder Marlou de Kleijn en Robyn Bouwer moet doen. Eerstgenoemde is nog herstellende van een blessure de ander is nog niet fit nadat ze ziek is geweest. In Utrecht speelt oud-Binnenlander Simone Hoppe. Hoppe speelde een aantal jaren in de jeugd van 4Consult/Binnenland, helaas werkte haar knie niet altijd mee en besloot Hoppe uiteindelijk om naar Utrecht te gaan. Helaas zal er geen stream vanuit Utrecht zijn, via social media kan de game wel gevolgd worden.

Op vrijdag mag de Barendrechtse ploeg wederom de files door om in Bemmel te spelen tegen de nummer drie van de competitie: Lekdetec.nl/Bemmel. Die ploeg is met de van een blessure teruggekeerde Dilara Lafatan en Lisanne de Jonge op volledige oorlogssterkte. De ploeg van coach Den Heus zal blij zijn met de terugkeer van de Jonge aangezien zij goed is voor zo’n 15 punten per wedstrijd. Bij Binnenland is het nog maar de (grote) vraag of De Kleijn of Bouwer aansluiten bij de wedstrijdselectie. Voor de thuisblijvers streamt Lekdetec.nl normaal altijd live de wedstrijd, daar gaan we deze keer ook vanuit. 

Twee wedstrijden in één week, indien beide wedstrijden gewonnen worden is deelname aan Final Four in december bijna zeker. 

Stand

#TEAMGESPEELDPUNTEN
1Loon Lions VSE 11016
24Consult/Binnenland VSE 11016
3Lekdetec.nl VSE 11014
4Sportiff Company Grasshoppers VSE 1912
5Jolly Jumpers VSE 1910
6Dozy BV Den Helder VSE 196
7Keijser Capital Martini Sparks VSE 1102
8BC Utrecht Cangeroes VSE 190