Er staat wederom een topper op het programma voor de dames van Joost van Rangelrooy. Afgelopen woensdag won zijn ploeg uiteindelijk met 75-72 van Sportiff Company Grasshoppers waarmee de eerste topper van deze week gewonnen werd. De tweede topper staat aankomende zaterdag om 20:00 op het programma. De huidige (gedeeld) nummer twee Loon Lions komt op bezoek en die ploeg neemt een brok aan ervaring mee. De aanvoerster van de Landsmeerse ploeg is Tanya Bröring, die samen met haar maatje Fieke Ligthart goed is voor een goede 25 punten gemiddeld per wedstrijd (ppg). De scorende aanvulling komt van youngster Maud Huijbens (11.5 ppg) en Katie Bussey (11,8 ppg). Laatstgenoemde is na een blessure aan het begin van het seizoen weer volledig terug en is van ongekende waarde voor haar team.

Aan Barendrechtse zijde wordt de selectie steeds fitter. De lijst met blessures is weggewerkt en zodoende kan coach Van Rangelrooy dus beschikken over een ruime bank. In de heenwedstrijd in Landsmeer wisten beide teams maar moeilijk het net te vinden. De winst ging toen uiteindelijk mee naar Barendrecht met het kleinst mogelijke verschilt van één punt (54-55). Beiden ploegen zijn inmiddels beter ingespeeld en de verwachting is dan ook dat er zeker een hogere uitslag aan het einde van de wedstrijd zal staan dan die eerste wedstrijd in Landsmeer. Het zal geen groot geheim meer zijn, maar aan de zijde van 4Consult/Binnenland komen die scores vooral van Marlou de Kleijn (18,6 ppg), Eline Kasius (15,9 ppg) en Gabriëlle van den Bosch (11,8 ppg). De kracht van dit Binnenland zicht echter niet alleen in die scores, maar vooral in het teamspel en het feit dat er elke wedstrijd weer iemand anders mee scoort met deze drie topscoorders. 

Komende zaterdag om 20:00 zal het wederom gaan kolken in sporthal De Driesprong. Een spannende wedstrijd tussen twee topteams die, uiteraard, beiden aan het einde van de wedstrijd de punten willen hebben. Kaarten voor deze wedstrijd zijn vanaf 45 minuten contant te koop bij de kassa.

Stand

14Consult/Binnenland VSE 1814
2Lekdetec.nl VSE 1812
3Loon Lions VSE 1812
4Sportiff Company Grasshoppers VSE 178
5Jolly Jumpers VSE 176
6Dozy BV Den Helder VSE 186
7Keijser Capital Martini Sparks VSE 172
8BC Utrecht Cangeroes VSE 170