Na het verlies in Katwijk was het voor de ploeg van Van Rangelrooy zaak om goed aan de wedstrijd te beginnen. Dat doen de Barendrechters dan ook meteen via een driepunter van captain Lisa van den Adel. De tegenstander, Den Helder, zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Tot 8-8 gaat het gelijk op, maar een driepunter van Marlou de Kleijn op assist van Eline Kasius na een “uit  het boekje” is het startsein voor een run. De uiteindelijke 16-0 run bestaat uit vier driepunters (2x De Kleijn en 2x van den Bosch) en twee veld scores: Eline Kasius en Myrthe den Heeten. De 26-10 die op de borden prijkt  is dan een  goede afweging van het verschil tussen beide ploegen.

Het tweede deel voor rust is het zaak voor Binnenland om de ploeg uit Den Helder niet in de wedstrijd te laten komen. Dat lukt slechts deels. Het inside duo, Van de Poelgeest en Slagter, komt scorend steeds beter door. Daarnaast sprokkelt ook de Amerikaanse in Helderse dienst, Sarah Curran, wat punten bijeen. Aan Barendrechtse zijde stokt de productie iets. De voorsprong slinkt en met enkele seconden voor rust is de voorsprong slecht zeven punten. Het is Marlou de Kleijn  die met een met een fade away jumper een buzzer beater scoort: 41-32.

Na rust opent Den Helder met een score, maar reageert Chermensa  van la Parra met een rake driepunter. De ploegen blijven aan elkaar gewaagd en de scores volgen elkaar op. Beide ploegen lukt het niet meer om echte runs te maken. Zowel scorend (vijf punten), reboundend (drie aanvallen en een verdedigende) en ook assist gevend (2 stuks) levert Jamailah Adams deze periode een uitermate belangrijke bijdrage. Adams speelde, zeker in de tweede helft, een prima wedstrijd. Het kwart wordt wederom met een buzzer beater afgesloten. Ditmaal is het Roos Koopmans die vanuit een op haar hurken zitten De Kleijn de bal door de ring werpt. Hierdoor mag 4Consult/Binnenland de laatste periode beginnen met een 57-47 voorsprong.

Het verschil in het laatste kwart loopt in het begin weer op naar 14 punten. Dit door een driepunter van Myrthe den Heeten en een mooi afstandsschot van Robyn Bouwer. Het kleinste verschil, met nog 1:16 op de klok, wordt door Kiki Fleuren (9 punten dit kwart) op bord gezet. Binnenland mist dan twee keer op rij en met nog 40 seconden op klok lijken er nog kansen voor Den Helder. Op dat moment pakt de verdedigend sterk spelende Eline Kasius een steal door de bal in de richting van Marlou de Kleijn de slaan. Zij dribbelt de tijd uit en geeft nog even een assist op Eline Kasius die de einstand op 75-66 zet.

De volle tribunes in sporthal De Driesprong zagen een gemotiveerd en hard verdedigend Binnenland dat na een zeer goede start wel iets terugviel. Dat zoveel supporters naar de Barendrechtse ploeg komen kijken is een waar compliment. Volgende week staat de uitwedstrijd in Tubbergen op het programma. Die ploeg staat gewoon in het linkerrijtje en dus zal het een lastige opgave worden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 6 november om 20:30 tegen Sportiff Company Grasshoppers.

UITSLAGEN

Lekdetec.nl VSE 127 oktJolly Jumpers VSE 1
4Consult/Binnenland VSE 175 – 66Dozy BV Den Helder VSE 1
Keijser Capital Martini Sparks VSE 181 – 59BC Utrecht Cangeroes VSE 1
Loon Lions VSE 177 – 69Sportiff Company Grasshoppers VSE 1

STAND

#TEAMGESPEELDPUNTEN
14Consult/Binnenland VSE 1610
2Lekdetec.nl VSE 158
3Loon Lions VSE 168
4Jolly Jumpers VSE 156
5Sportiff Company Grasshoppers VSE 156
6Dozy BV Den Helder VSE 164
7Keijser Capital Martini Sparks VSE 162
8BC Utrecht Cangeroes VSE 150