Dewi wilde een keer wat anders proberen dan paardrijden. Het was voor Dewi een moeilijke beslissing om uiteindelijk het paardrijden op te geven en te kiezen voor basketbal. Dewi ging in het seizoen van 2017-2018 basketballen in meisjesteam onder de 8 jaar. Op dat moment waren er 3 meiden die in dit kleine team gingen basketballen. Al gauw groeide het team uit en was Dewi op haar plek in voor haar, nieuwe sport.

Dewi is inmiddels 10 jaar en speelt momenteel in het team X12 3. Dewi vindt het leuk om een cijferpartij te spelen. Dewi vind basketballen leuk omdat het een teamsport is en hierdoor maakt zij ook vriendinnen. Dewi blijft regelmatig lang ‘hangen’ in de kleedkamers om haar gesprekken met haar teamleden up-to-date te houden. Dewi hoopt dat zij net zo goed wordt als Eline van Dames 1.