Lijstaanvoerder BC Wyba liet tegen Vertom/Binnenland Heren 1 zien dat het niet voor niets nog ongeslagen is. Tot de rust konden de Barendrechters nog in het spoor blijven. Door de eerste 7 minuten na de pauze niet te scoren, werd Vertom/Binnenland met een nederlaag van 49-80 huiswaarts gestuurd.

Opnieuw konden de trainer/coaches Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen niet over een volledige selectie beschikken. Sjoerd van Vilsteren speelde een 3×3 toernooi in China, Kevin Karam (werk) en Maarten Verweij wad niet helemaal fit na een opgelopen blessure. Dat tegenstander BC Wyba na 4 wedstrijden ongeslagen de ranglijst van de landelijke eerste divisie aanvoert helpt ook niet.

Toch startte Vertom/Binnenland goed. Helaas liepen de centers Ruben Brouw en Reinier van Vilsteren al snel tegen fouten aan. Hierdoor moest de ploeg van Schaap en Van Ooijen zich onder de borden aanpassen. Aan het einde van de periode keek Vertom/Binnenland tegen een achterstand aan van 11-19. In het tweede bedrijf konden de Barendrechters niet dichterbij komen. Via 15-25 werd de kleedkamer met een verschil van 24-33 opgezocht.

Na de pauze had Vertom/Binnenland veel moeite op de basket te vinden. De vrije kansen werden niet benut én het vele balverlies gaf Wyba de gelegenheid om tot makkelijke scores te komen. In de door scheidsrechters Reenders en De Hingh warrig gefloten pot, maakte de Wijchense thuisploeg snel het verschil. Binnen 7 minuten was het verschil opgelopen tot 24-52. Via 28-52 na 30 minuten werd een verdiende nederlaag geleden van 49-80. In de laatste periode viel Thomas de Weerd (11 punten) nog uit met een vervelende rug kwetsuur. Wouter Cabaret was met 12 punten de meest scorende Binnenlander.

Volgende week zaterdag speelt Vertom/Binnenland om 15.30 uur in de eigen Driesprong de bekerwedstrijd tegen Racing Beverwijk.