Afgelopen zaterdag moest er heel vroeg afgereisd worden naar Weert voor de wedstrijd tegen concurrent BAL.

Tijmen van’t Holt is nog geblesseerd, Thijs Bakker is verhinderd maar Morris van Herwijnen is hersteld van zijn enkelblessure, dus we doen het met 8 man vandaag. Er is de primeur voor de gesponsorde warmloopshirts en deze worden dan ook met trots in gebruik genomen.

In het eerste kwart gaat het behoorlijk gelijk op, al heeft Binnenland veel moeite met de full court press van de Limburgers en eindigt men met een 24-16 achterstand. In het tweede kwart blijkt het fysieke verschil voor het eerste dit seizoen een aantoonbaar nadeel en wordt er bovendien heel veel balverlies geleden. Er wordt te slordig gespeeld waardoor de achterstand snel oploopt naar een 52-31 ruststand.

In het tweede deel weten de jongens zich met name in de laatste periode speltechnisch nog wel te verbeteren maar BAL blijft te makkelijk scoren. Lichtpunt is het uitstekende spel van Robin de Groot die zeer doeltreffend is en 25 punten op zijn naam zet. Andere topscorers zijn Job Groenendijk (22) en Morris (23). Eindstand 107-79

Komende zaterdag speelt MU14-1 in de Driesprong om 13:00 op Centre Court tegen Flevo Musketiers. Kom kijken want de ploeg van coach Roy zal zich gaan revancheren voor de eerste verliespartij van dit seizoen !