Deze keer beginnen we met de jongste ploeg die we bespreken de VU16. Dat team wist het weer behoorlijk spannend te maken door een slechte eerste helft te corrigeren met een goede tweede helft. Dat leverde wederom een winstpartij op voor Van den Adel en Appers. Komend weekend reizen de VU16 af naar Attacus in Wijchen. Zullen zij spelen zoals in de eerste of tweede helft? 

De VU18 won behoorlijk ruim van Grasshoppers in Katwijk. Het team van Kallenberg en Van der Hulst strijd bovenin mee voor een van de hoogste plekken. Die plekken geven namelijk recht op deelname aan de final four voor het Nationale Kampioenschap. Aankomende zaterdag zal er eigenlijk heel dik gewonnen moeten worden. De topper van VU18 spelen namelijk tegen de nummer laatst uit de competitie en hebben ook nog eens het thuisvoordeel.

De VU20 gaf een clinic verdedigen weg in Eindhoven. Zij lieten de tegenstander slechts 28 punten maken en produceerden er zelf 64. Op vrijdag zullen de meiden van Esther van Bochove het opnemen tegen Landstede Hammers uit Zwolle. Een wedstrijd die de VU20 zal moeten winnen om in de top mee te blijven draaien, want hun doel zal plaatsing bij de eerste vier plekken zijn. Dat geeft namelijk recht op deelname aan de final four, waar de afgelopen drie seizoen ook aan deelgenomen werd.