Vertom/Binnenland Heren 1 had in de eerste thuiswedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk veel moeite om tot scores te komen. De Barendrechters keken de gehele wedstrijd tegen een kleine achterstand aan. Een nederlaag van 52-64 was uiteindelijk het gevolg.

Na de goede overwinning van vorige week tegen BC Gaasperdam Warriors keek Vertom/Binnenland Heren 1 met vertrouwen naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de eigen sporthal de Driesprong was de tegenstander het reserveteam van amateurkampioen Lokomotief Rijswijk. Door verschillende omstandigheden waren coach Eric-Jan van Ooijen, Wouter Cabaret en Maarten Verweij niet aanwezig. De Barendrechtse selectie werd aangevuld met bankspelers Boite Kuin en Timo Westerdijk.

Vanaf de sprongbal gaven beide formaties elkaar weinig toe. Beide basketbalteams hielden de verdediging dicht en gaven weinig kansen weg. Aanvallend bleken beide ploegen onmachtig. De thuisploeg speelde slordig wat tot uiting kwam in de vele foutieve passes. De eerste periode werd dan ook afgesloten met een magere achterstand: 7-11.

In periode twee was hetzelfde spelbeeld te zien. De scheidsrechters Hotaki en Rodenburg lieten veel toe onder de borden én de gesloten verdediging zorgde voor weinig kansen over en weer. De ploegen zochten de kleedkamer op met een ruststand van 20-23. Vertom

Binnenland kreeg in de pauze van coach Alex Schaap de opdracht om de snelheid van de balrotatie in de aanval te verhogen. Bovendien moesten de spelers veel meer overtuiging tonen in de acties naar het bord. De eerste minuten na de rust lukte dit inderdaad. Maar veel voordeel leverde het niet op. De Barendrechters kwamen twee keer op gelijk hoogte met de jonge Rijswijkse ploeg 28-28 en 36-36. Met nog 10 minuten te spelen was er toch weer een kleine achterstand: 39-41.

Vertom/Binnenland bleef tot 43-44 in de wedstrijd. Vervolgens zette Lokomotief aan. Via 44-54 werd de eerste nederlaag een feit: 52-64.
Sjoerd van Vilsteren was met 17 punten de productiefste spelers aan de kant van Vertom/Binnenland. Volgende week zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen de ongeslagen lijstaanvoerder BV Wyba in Wijchen.